PDA

View Full Version : Rotterdam - 3 buildings


keezy
Jun 15, 2005, 3:49 PM
The 3 buildings: San Francisco, Boston and Philadelphia are located at the Wilhelminapier in Rotterdam. The height of the 3 towers is 70 meters


http://207.44.228.232/images/B03/3893.jpg
^^ The 3 in the middle, The 2 tallest buildings are already in the Database.


Vijf woontorens erbij op Rotterdamse Wilhelminapier

Rotterdam - Op de Rotterdamse Wilhelminapier, bekend door onder meer de Holland-Amerikakade, Hotel New York en 's lands hoogste woontoren Montevideo, verrijzen de komende jaren nog vijf woontorens. De nieuwbouw varieert in hoogte van 70 tot 150 meter en levert meer dan zevenhonderd nieuwe woningen op. Namens de gemeente Rotterdam ging wethouder Pastors woensdag akkoord met de plannen, waardoor de gemeente en drie projectontwikkelaars samen ongeveer 250 miljoen euro gaan investeren. Met het geld wordt de Wilhelminapier in zeven jaar omgevormd tot een woongebied. De eerste woningen worden begin 2009 opgeleverd, de laatste in 2012 en 2013.

De buitenste torens van deze reeks gaan Havanna en New Orleans heten en worden circa 150 meter hoog, de binnenste drie, San Francisco, Boston, Philadelphia, 70 meter. Havanna ligt pal naast Montevideo en is een ontwerp van de Spaanse architecten Cruz y Ortiz, New Orleans is ontworpen door de Portugees Alvaro Siza, die ook in de race is om de drie andere torens te ontwerpen.
Behalve koop- en huurhuizen komen er op de Wilhelminapier ook winkels, parkeerplaatsen, horeca en uitgaansvoorzieningen bij, waaronder vijf bioscoopzalen, een theaterzaal, expositieruimte. De luxe woontorens worden uitgerust met gastenverblijven, zwembad, fitnessruimte en sauna.

Source, Rotterdam Dagblad[B]


Thank You! :)

Tim B
Jun 16, 2005, 9:59 PM
gedone