HomeDiagramsDatabaseMapsForumSkyscraper Posters
     

Go Back   SkyscraperPage Forum > Diagrams & Database > Diagrams

Reply

 
Thread Tools Display Modes
     
     
  #1  
Old Posted Feb 24, 2008, 1:56 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Stefan's Drawing Corner [wallpaper sized screenshots]

Welcome to Stefan's Drawing Corner!

Well anyway, I think it's high time that I let people know what new illustrations I'm doing. Can't be keeping quiet all the time, ya. Here in this space, I'll be updating it frequently and the progress of my new drawings. All of them are in a scale of 40:1, but of course, to keep copyright copycats from, how should I say, stealing them, ya? I'll just show part by part of it, screenshot after screenshot of the part drawing.

P.S, in case you didn't know my real name is Stefan. Don't ask me why and how I got my username as "SomeFormOFhuman", but I guess I shouldn't have chose it in the first place. I didn't like my username for some reason. Just call me Stefan.

Currently, I'm drawing the Chrysler Building, in New York City in 40:1 scale. This will be for the new poster and yeah, something for myself. Watch the updates as I go along.

Last edited by SomeFormOFhuman; Mar 11, 2008 at 4:43 PM. Reason: Warn users of slow internet connections before loading any of the pics.
Reply With Quote
     
     
  #2  
Old Posted Feb 24, 2008, 11:40 AM
Taylordaman's Avatar
Taylordaman Taylordaman is offline
Editor
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, B.C
Posts: 2,826
40:1.. You nutcase.
__________________
My diagram
Reply With Quote
     
     
  #3  
Old Posted Feb 25, 2008, 1:11 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Yes, here comes the nutcase with his nut drawing!

1. Sorry for the copyright symbol on the face of the drawings. Couldn't think of a much better way to post them in original 40:1 scale.

2. The drawings are not rendered yet. That means, shading, shadowing, texturing, facade tiling, facade dirt effects, and other gradient and lighting effects are not added as yet. This is simply to show the overall form of the building. These touchups can be done when the drawing is finished. However with the exception of the entrance of Chrysler and some other parts of the drawing to show certain depth.

3. Done in MS Paint only, Entrance shading and texturing done in Photoshop only.

4. The photoshop file contains 4861 layers. The file size 823Mb just the base alone. The computer crashed a few times despite having 4 gigs of RAM, and a Quad Core Processor.

Click on the thumbnails to enlarge


I'm looking forward to see your views and comments
Reply With Quote
     
     
  #4  
Old Posted Feb 25, 2008, 1:48 AM
vid's Avatar
vid vid is online now
Trudeaufolksiac
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 38,234
Someone needs a life.

Just kidding. Those drawings are amazing!!
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
  #5  
Old Posted Feb 25, 2008, 2:25 AM
mikeR's Avatar
mikeR mikeR is offline
i like stuff
 
Join Date: Feb 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 440
wow everything about this is ridiculous
the detail
the size
your computer
__________________
ummm....
my diagrams
Reply With Quote
     
     
  #6  
Old Posted Feb 26, 2008, 12:32 AM
Taylordaman's Avatar
Taylordaman Taylordaman is offline
Editor
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, B.C
Posts: 2,826
I want that PSD file.. Desperately. Friggin' amazing.
__________________
My diagram
Reply With Quote
     
     
  #7  
Old Posted Feb 26, 2008, 4:26 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Well if you want it, you gotta make sure your computer is up to its specs first, man... A 4GB 800Mhz RAM, 2.8GHz 1333MHz FSB Quad Core Processor, 10,000 rpm HD still (Yes) crashes and memory lockups while drawing this. LOL.

I think I should split the file into another .BMP segment to continue.

Thanks guys! More screenshots to come. I'm now drawing the Hood Ornament of the Plymouth.
Reply With Quote
     
     
  #8  
Old Posted Feb 26, 2008, 7:40 AM
saturnspace's Avatar
saturnspace saturnspace is offline
S.t spiral samsara saturn
 
Join Date: Jun 2007
Location: Hong Kong
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by SomeFormOFhuman View Post
Well if you want it, you gotta make sure your computer is up to its specs first, man... A 4GB 800Mhz RAM, 2.8GHz 1333MHz FSB Quad Core Processor, 10,000 rpm HD still (Yes) crashes and memory lockups while drawing this. LOL.

I think I should split the file into another .BMP segment to continue.

Thanks guys! More screenshots to come. I'm now drawing the Hood Ornament of the Plymouth.
OMG....the computer is great
I gonna by one like it after my IGCSE exam
Reply With Quote
     
     
  #9  
Old Posted Feb 26, 2008, 9:48 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Study hard and you'll eventually get it! Yeah these system specs are great enough for many purposes, like 3D modeling, CAD Applications, Gaming and stuff like that. It can handle most of things I always do.

If you can, arm yourself with the Samsung 22" LCD Monitor, you'll need it for drawing purposes.

The only problem as I have mentioned before is when it comes to doing drawings 40x the normal scale. Going above 5000 - 6500 + Photoshop layers will get your computer hanging on the tightrope, no matter how great the specs are. Now currently, my photoshop file is nearly 1GB!! I don't know how much more further it can go before the system becomes unstable, and that's just only the base of Chrysler!
Reply With Quote
     
     
  #10  
Old Posted Feb 26, 2008, 11:26 AM
vid's Avatar
vid vid is online now
Trudeaufolksiac
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 38,234
Don't go creating a black hole on your computer now, Stefan. It's just a building!!
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
  #11  
Old Posted Feb 26, 2008, 1:04 PM
M.K. M.K. is offline
BANNED
 
Join Date: Jan 2007
Location: §¡კ₪@דч®ɛ€...۩™ -> աաա
Posts: 3,936
Computer & Chrysler Freak.... I would not start, cuz my computer at home reaches me doing my stuff with banal Power Point and ... man it is just a hobby... not toooooo crazy of bldgs like that, but i used to handle with those computers huge mainframes with suppliers with Unix system for 3D Cad Catia work...
Reply With Quote
     
     
  #12  
Old Posted Feb 26, 2008, 4:26 PM
M.K. M.K. is offline
BANNED
 
Join Date: Jan 2007
Location: §¡კ₪@דч®ɛ€...۩™ -> աաա
Posts: 3,936
Missed. It had a problem of connection, but now I see 3 times the same post. I am sorry for inconvenience.

Y--> To not make a 5th post, I will write here. Actually was 4 posts equal, then I edited the last one to explain, I had a problem. So, do not worry Taylor...

Last edited by M.K.; Feb 27, 2008 at 11:03 AM.
Reply With Quote
     
     
  #13  
Old Posted Feb 27, 2008, 10:08 AM
Taylordaman's Avatar
Taylordaman Taylordaman is offline
Editor
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, B.C
Posts: 2,826
Was the quadruple post necessary?
__________________
My diagram
Reply With Quote
     
     
  #14  
Old Posted Feb 27, 2008, 2:37 PM
saturnspace's Avatar
saturnspace saturnspace is offline
S.t spiral samsara saturn
 
Join Date: Jun 2007
Location: Hong Kong
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by SomeFormOFhuman View Post
Study hard and you'll eventually get it! Yeah these system specs are great enough for many purposes, like 3D modeling, CAD Applications, Gaming and stuff like that. It can handle most of things I always do.

If you can, arm yourself with the Samsung 22" LCD Monitor, you'll need it for drawing purposes.

The only problem as I have mentioned before is when it comes to doing drawings 40x the normal scale. Going above 5000 - 6500 + Photoshop layers will get your computer hanging on the tightrope, no matter how great the specs are. Now currently, my photoshop file is nearly 1GB!! I don't know how much more further it can go before the system becomes unstable, and that's just only the base of Chrysler!
then I maybe cant do this big
I had make a 2X building but it is 100M( 500+layer)
Reply With Quote
     
     
  #15  
Old Posted Mar 11, 2008, 4:36 PM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Perhaps you're all wondering where I was... though it seems like I've done so little for the week, I bet you should try and draw at this scale and see for yourself the amount of time spent just on one part. Again like I said before, the entire structure isn't rendered completely with shadings and shadows as yet. Changes are necessary along the way, so don't judge it too early.


Click on the thumbnails to enlarge


And if you want to see something behind the scenes, here it is... though not done in photoshop. Those who are familiar with the program might know what it is.

Click on the thumbnails to enlarge
Reply With Quote
     
     
  #16  
Old Posted Mar 11, 2008, 5:19 PM
Mike K.'s Avatar
Mike K. Mike K. is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9,226
Rad, dude!
__________________
>>>VibrantVictoria.ca
Reply With Quote
     
     
  #17  
Old Posted Mar 13, 2008, 4:26 PM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Thanks mike.
Reply With Quote
     
     
  #18  
Old Posted Mar 15, 2008, 4:52 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
Does anybody give a damn of what I'm doing?
Reply With Quote
     
     
  #19  
Old Posted Mar 15, 2008, 6:43 AM
vid's Avatar
vid vid is online now
Trudeaufolksiac
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 38,234
No, but keep doing it anyway.
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
  #20  
Old Posted Mar 16, 2008, 1:07 AM
SomeFormOFhuman's Avatar
SomeFormOFhuman SomeFormOFhuman is offline
Making hell of a noise...
 
Join Date: Dec 2003
Location: Zingapeour
Posts: 757
I... I don't know if I can continue if the audience isn't paying good attention to the musician.
Reply With Quote
     
     
This discussion thread continues

Use the page links to the lower-right to go to the next page for additional posts
 
 
Reply

Go Back   SkyscraperPage Forum > Diagrams & Database > Diagrams
Forum Jump


Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 3:21 AM.

     

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.