HomeDiagramsDatabaseMapsForumSkyscraper Posters
     

Go Back   SkyscraperPage Forum > Diagrams & Database > Diagrams

Reply

 
Thread Tools Display Modes
     
     
  #1  
Old Posted Nov 10, 2008, 5:06 AM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
koops65's Drawings

Here are my latest drawings, uploaded since Oct. 20:



Herald Square in Calgary is almost completely fictional, the only render I could find showed only the bottom 4 floors of 1 face of the building.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88

Last edited by koops65; Jun 23, 2011 at 10:23 PM.
Reply With Quote
     
     
  #2  
Old Posted Nov 10, 2008, 11:08 PM
mikeR's Avatar
mikeR mikeR is offline
i like stuff
 
Join Date: Feb 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 440
koops 56 leonard st. is amazing I tried drawing that but but just stopped because of the complexity of it

So great job
__________________
ummm....
my diagrams
Reply With Quote
     
     
  #3  
Old Posted Nov 11, 2008, 3:50 AM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
Thanks Mike, it took me almost 3 weeks to do that one, when I normally only take a day or two. Almost every floor is different. There was no simple cut n paste like many buildings.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #4  
Old Posted Nov 11, 2008, 9:55 AM
vid's Avatar
vid vid is offline
Because it's 2015.
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 37,475
1. Did you need to watermark if they're the same size as the diagrams?

2. Being a JPEG wasn't enough to prevent someone copying them?

3. Your watermark doesn't cover 144 Park.

Good work though. Especially on 56 Leonard Street, that is your best by far. If we had an annual "best diagram" award, it would definitely be nominated!
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
  #5  
Old Posted Nov 11, 2008, 11:29 AM
M.K. M.K. is offline
BANNED
 
Join Date: Jan 2007
Location: §¡კ₪@דч®ɛ€...۩™ -> աաա
Posts: 3,936
although the watermark is not covering all spaces to avoid work stolen, the watermark is necessary to avoid a diagram pic (even with 1:1 bldgs) to be used somewhere else without permission, even jpg, because in this case the picture is very easy to be spread somewhere else just saving and uploading again without copywrite requirements and payment to SSP. But maybe Mike can give us a better optimal opinion on this fact.
Reply With Quote
     
     
  #6  
Old Posted Nov 11, 2008, 12:57 PM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
I would rather not bother with a watermark, it feels like I'm defacing my own work. But the Mods say to do it, so I will...
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #7  
Old Posted Nov 12, 2008, 6:58 AM
LMich's Avatar
LMich LMich is offline
Midwest Moderator - Editor
 
Join Date: Jan 2002
Location: Big Mitten
Posts: 30,592
Is the watermark a mandatory thing? I see this issue pop up, a lot, and I'm wondering if its a request or a demand?
__________________
Where the trees are the right height
Reply With Quote
     
     
  #8  
Old Posted Nov 12, 2008, 11:31 AM
M.K. M.K. is offline
BANNED
 
Join Date: Jan 2007
Location: §¡კ₪@דч®ɛ€...۩™ -> աաա
Posts: 3,936
It is not a request or even demand, it is a way to protect huge efforts from illustrators and their job and a safe way to keep SSP in the right copyright laws or directions or spreading in web or other media device. It is more like an agreement protection only.
Reply With Quote
     
     
  #9  
Old Posted Nov 12, 2008, 12:24 PM
Tony's Avatar
Tony Tony is offline
Super Moderator / Sr. Committee
 
Join Date: Dec 2001
Location: Toronto, ON
Posts: 5,986
Looking good Koops! I like Four Seasons.
__________________
Hunan, China 1 | Hunan, China 2 | Hong Kong | NYC 2 | NYC 1 | Florence | Venice | Rome | London | Paris


Flickr®
Reply With Quote
     
     
  #10  
Old Posted Nov 12, 2008, 1:51 PM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
Thanks Tony... I'm thinking of doing the Clarica Building in Waterloo. Your drawing has been the Primary for over 5 years now... so watch out! It was one of the first drawings I ever searched for after finding SSP.
The watermark thing isn't mandatory, or an order, but it was STRONGLY suggested.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #11  
Old Posted Nov 12, 2008, 9:45 PM
vid's Avatar
vid vid is offline
Because it's 2015.
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 37,475
But what will stop them from cutting out 144 Park?
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
  #12  
Old Posted Nov 13, 2008, 12:55 AM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
Anyone can go to the diagrams section and 'cut out' any drawing they like. Just because it says "NO SAVING IMAGES • NO SCREEN SHOTS • NO USAGE WITHOUT PERMISSION" doesnt mean that Everyone will follow the rules... Murder is illegal, and punishable by DEATH in some places around the world, but people still do it... People do illegal things all the time.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #13  
Old Posted Nov 13, 2008, 9:53 PM
Ramako's Avatar
Ramako Ramako is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto
Posts: 4,361
I'm really impressed with your work. It's improved so much over the last few months.

If I might suggest a few things for Trump. It looks as though you're still using the old rendering as a model. The newer render has fewer setbacks.

Also, the base is going to be dark granite now instead of limestone, and the glass will be green (the blue in the renderings is just meant to reflect the sky).
Reply With Quote
     
     
  #14  
Old Posted Nov 24, 2008, 3:52 AM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
Here are my latest drawings, uploaded since Nov. 11:



Updated the height of World Product Centre.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #15  
Old Posted Dec 3, 2008, 3:15 AM
Kamuix's Avatar
Kamuix Kamuix is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Toronto
Posts: 153
Very nice

Also why did you copy over your old trump drawing?

Last edited by Kamuix; Dec 3, 2008 at 4:40 AM.
Reply With Quote
     
     
  #16  
Old Posted Dec 3, 2008, 6:14 AM
Skyscraper100's Avatar
Skyscraper100 Skyscraper100 is offline
<:
 
Join Date: Jul 2008
Location: manila
Posts: 460
nice!
btw what software are you guys using when making this kind of drawings?
tnx
__________________
Possibilities are endless.
visit my sketchup thread
Reply With Quote
     
     
  #17  
Old Posted Dec 3, 2008, 6:48 AM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
My latest Trump drawing is based on the actual render, right on the hoarding beside the construction site. It's rather different than the earlier version, and IMO looks far worse, but... thats what they seem to be building, so thats what I drew. The editor also thought it was far worse looking too, and put an older version (with blue glass, and no black stone at the base) as the primary. I suppose as the building rises, and the facade becomes visible, we'll really see which render is the more accurate one.
I use Microsoft Paint, and Paint.net, but there are plenty of other good programs that work nicely too. The ones I use are free though.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #18  
Old Posted Dec 3, 2008, 6:51 AM
Skyscraper100's Avatar
Skyscraper100 Skyscraper100 is offline
<:
 
Join Date: Jul 2008
Location: manila
Posts: 460
can i use sketchup for my drawing?
__________________
Possibilities are endless.
visit my sketchup thread
Reply With Quote
     
     
  #19  
Old Posted Dec 3, 2008, 2:32 PM
koops65's Avatar
koops65 koops65 is offline
Intergalactic Barfly
 
Join Date: Dec 2006
Location: Quarks Bar
Posts: 3,947
I don't know. I dont think so, because its a 3D render program. But I've never used it, so I'm not certain.
__________________
My Diagram: http://skyscraperpage.com/diagrams/?searchID=52344624
A proud member of the former Airborne Regiment, 87-88
Reply With Quote
     
     
  #20  
Old Posted Dec 3, 2008, 10:46 PM
vid's Avatar
vid vid is offline
Because it's 2015.
 
Join Date: Apr 2004
Location: Thunder Bay
Posts: 37,475
Some people do, you have to set it to render a certain way.
__________________
Toronto & HamiltonThunder Bayother photos | my geofiction | random things | skyscraper diagrams
It's not about what you don't have—it's the little you're given, and how far you can run with it.
Reply With Quote
     
     
This discussion thread continues

Use the page links to the lower-right to go to the next page for additional posts
 
 
Reply

Go Back   SkyscraperPage Forum > Diagrams & Database > Diagrams
Forum Jump


Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 3:07 PM.

     

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.